Att ta sig samman och ta tag i saker

Hej kära blogg! 

Ber om ursäkt för att jag uppdaterat dåligt, var helt enkelt tvungen att skriva min historieuppsats som ska vara klar nästa vecka! Lika bra att ha det gjort eftersom jag har en massa annat som också ska vara klart till nästa vecka, prov och en uppsats till bland annat. Lärarna passar på nu, vill inte ha en massa som ligger och väntar över höstlovet. Efter det så har vi projekt i två veckor, så då lugnar det förhoppningsvis ner sig lite! Då hinner jag uppdatera er som vanligt igen :)

Tror att ni som bloggat själva känner igen er ganska mycket i den situation jag har lyckats sätta mig i just nu. Har inte hängt med alls på vissa genomgångar eftersom jag har suttit och bloggat istället. Fått till inlägg jag varit jättenöjd med och som ni uppskattat, men lektionerna är ju till för att jag ska hänga med för min egen skull och inte för lärarens. Detta har inte riktigt gått in i huvet på mig förrän nu. 

Nu slår detta tillbaka med full kraft, jag har inte hängt med alls i det som jag ska ha prov på på måndag, så det gäller att göra en rejäl uppryckning nu. Känns asjobbigt, kunde ju lika gärna hängt med från början och inte haft alls lika mycket att göra nu. Att jag dessutom förväntar mig höga betyg gör inte saken bättre.

Gjorde ungefär samma sak när jag var yngre, då sköt jag alltid upp att "rida ordentligt" och hoppades att det skulle lösa sig på nästa träning. Låter smart va? Eller inte. Sen förväntade jag mig alltid att det skulle gå bra på träningen sen också, att tränaren skulle lösa problemen "åt" mig genom att komma med superråd typ. 

Nu har jag iallafall kommit så pass långt i mitt ridtänk att jag tar ansvar för min egen utveckling själv. Tar hjälp av tränare såklart, men det mesta hänger på mig själv, på det arbete jag lägger ner mellan träningarna. Det är så det är med livet, man kan ta hjälp av andra, men i slutändan så är det man själv som bär det yttersta ansvaret för att man kommer dit man vill. Jag nöjer mig inte med att vara bra, jag vill vara bättre än så. För det krävs mycket jobb och det har jag insett, och dessutom lagt ner det jobbet som krävs för att nå mina uppsatta mål. 

Nu måste jag bara överföra detta till skolarbetet också. Nu har jag iallafall kommit till stadiet där jag inser att jag måste lägga ner jobb för att komma dit jag vill. Nu krävs det att jag lägger ner det jobbet också, annars kommer jag inte att uppnå mina mål. Jag är en ambitiös människa i största allmänhet, jag gör inget halvdant (utom franskan då). Jag vill vara en framgångsrik skolelev, en framgångsrik ryttare och en framgångsrik bloggerska. Samtidigt. Inte helt lätt att uppnå alltså, jag får ta det i omgångar helt enkelt. 

Tänkte skriva detta för att skippa det vanliga "äääh massa pluuuugg jag döööör"-inlägget som man ofta ser hos andra bloggar. Det säger ju inte så mycket till omvärlden. Därför tänkte jag att jag lika gärna kan skriva något ordentligt istället! Kanske att det kan ha något att göra med min personlighet..? ;D

Två härliga bilder, förknippade med glada minnen <3






Kommentarer
Postat av: Julia Järnroos

Bilderna från den tävlingen (första bilden) är helt underbara!!



Sv: tack, du är för go! Tjaa.. Just nu är jag sjukskriven.

2011-10-19 @ 21:44:07
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback