Helgen

Hejhej kära blogg och kära läsare! 

Nu har jag varit väldigt off känner jag, ber så mycket om ursäkt. Firade Janni i fredags (vilket ni redan sett) och igår så var det födelsedagsmiddag hos Gustav som fyllde år i veckan. Nästa vecka fyller Issa år, lite roligt att mina två bästa kompisar och pojkvän fyller år i oktober alla tre! Fattig månad detta ;)

Men, tänkte nog sluta svamla om födelsedagar och just nu hålla mig till det intressanta eftersom jag borde gå och räkna lite matte. Det är prov på tisdag och en viss Källström är inte klar med kapitlet ännu - bådar gott! 

Fredagens stora stjärna var Vendela, som lyckades med ett riktigt bra ridpass! Jag stog upp i lätt sits för att verkligen få upp ryggen till 100% på henne. Gjorde i det tempoväxlingar där fokus ligger på att hon inte får sänka ryggen och höja formen, framförallt när man tar tillbaka henne. 

Detta gjorde jag på en stor volt, och det funkade toppen. Självklart så kunde jag inte låta bli att utmana henne lite, denna gången höll det. Vi följde fyrkantsspåret i ridhuset i Vendelas starka, runda samlade galopp! Gud vad skönt det var att hitta den känslan igen, jag var så nöjd med henne!



I lördags så red jag ut på en mysig tur med Vendela i solskenet. Vi hoppade ett litet hinder som står uppe bland annat och det var mycket uppskattat! Märktes att prinsessan tyckte att det var roligt att få komma ut lite :)

Qarlos var (som Issa redan skrivit) med och markarbetade. Det gick riktigt bra, under uppvärmningen så provade jag honom lite och gjorde lite förvänd. Hupphupp sa han och galopperade på. Han har en skön inställning till livet ibland, en typisk valack som sällan blir upprörd. Dock fick jag säga till honom att det var dags att vakna när vi skulle komma på bomserien. Det blev raket-fart efter att jag använt spöet en gång rejält. 

Super att han har sån respekt för spöet iallafall, det är viktigt att det finns motor att hämta. Bomserien gick faktiskt helt okej, fast jag tyckte den var lite skräckinjagande. Qarlos kan vara lite klantig ibland, så jag såg framför mig hur han snubblade och gick omkull med bommarna flygande åt alla håll. Men det gick bra, han tyckte det var jobbigt och ville göra sig lång bara. Jag hade svårt att komma till ridning i mitten-slutet av serien. Kom in jättebra, men sen så tappade jag honom lite. Måste träna på det, jag är ju inte så van att använda bommar på det sättet, men det sk ajag ändra på! :)



Idag så red jag först Bingo. Fick säga åt honom att "detta är uppladdning för LA - inte någon lekstuga" och sen så gick han så bra så. Han har blivit så himla stark och dessutom lite smått medgörlig. I och med att han orkar mer så protesterar han inte längre om jag vill göra en volt till exempel, utan hänger faktiskt med bra. 

Han flyttade sig snällt åt sidan och den förvända galoppen är nemas problemas! Det som han hade en del åsikter om är ryggningen. Han kan rygga, inget snack om saken, men han ska ju protestera först och visa att han hellre vill stå still eller gå rakt fram. Tyypiskt Bingo verkligen. Så smart men samtidigt så otroligt korkad. Kristina fick hjälpa till och gå framför oss med spöet så att busen tvingades backa, men det tog ett tag där också. 

Tragglade på, de tär det som gäller. Envisast vinner, idag vann jag. Som alla andra gånger, kan jag tänka, men det tänker inte Bingo utan han vill alltid göra ett försök ändå ;) Han vill gärna göra en ful "skruv" till vänster istället för att gå rakt bakåt. Detta därför att han inte tar vänsterskänkeln, så jag ryggade honom i högervarv utmed staketet först. Då kunde han inte gå till väsnter, så då ryggade han hur fint som helst. Men när jag ville lägga den på medellinjen så ville han konstra igen. 

Gjorde, gjorde och gjorde om det. Blev faktiskt bättre och bättre, till och med Bingo fattade att livet blev enklare om han snällt backade dom där 6 stegen jag begärde istället för att fjanta runt. Det är ju inte ens ansträngande att gå bakåt? Satte en perfekt ryggning, så sen fick han en massa beröm. 

På det stora hela ett väldigt bra pass, var lite orolig inför lördagen just i och med att vi inte tränat så mycket teknik och rörelser på senaste utan mer styrka. Men det gick så bra så, ska rida Bingo igen på onsdag så att vi hinner slipa lite till! Funkade så himla bra inför senaste tävlingen, så det konceptet behåller vi! :) 



Några idag som frågade om Bingo var en liten frieser! Det är han ju inte, han är connemara, men jag förstår varför dom frågade när jag ser bilder som denna


Vendelas pass får ni läsa om imorgon, annars blir detta en hel uppsats!


Kommentarer
Postat av: elise

super att ni är laddade inför lördag, det är jag med! :)

2011-10-16 @ 21:57:40
URL: http://eliisevogniild.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback