Kanonpass med Vendela

Idag så gick min prinsessa riktigt, riktigt bra!

Eftersom min genialiska packning glömde inkludera en t-shirt, och jag inte gärna ville ha blusen jag haft i skolan, så fick jag ha tjocktröja på mig. Att rida ute då i 24 grader var inte att tänka på, så det blev ridhuset.

Tänkte redan från början på att hon skulle ha lite mer skritt, inte släpa benen efter sig när jag skrittade fram. Och hon svarade riktigt bra, efter arr ha stannad och kissat först, kom på då att jag inte släppt in henne i boxen innan jag ställde henne i gången. Men det gick ju bra att gå på toa i ridhuset också, tydligen. 

Hon kändes så himla mjuk när jag tog tyglarna sedan. Travade henne låg och var nogrann med sidorna, växlade även tempo så att hon fick tänja lite på stegen. Gick sedan över till galopp-trav övergångar på volt i båda varven, Karin fick mig ju att gå tillbaka lite till det nu på träningen i fredags. Jag höll ju på mycket me det i vintras, och traven blir verkligen super!

Himla bra att jag valde ridhuset idag ändå, Vendela kändes så himla konstig i traven, kändes som att hon bara sprang och jag satt där uppe utan kontroll och flaxade. Men kom på att det var ungefär så det kändes när Karin Öman la i "Braaaaaaaaa"-vrålet i fredags. Och jag gjorde detsamma när jag såg spegelbilden, gud vilken trav hon har fått! Riktigt dansade fram, så jag passade på att göra lite mellantrav på diagonalen faktiskt.

Och äntlingenäntligenäntligen så fungerade det igen! Det var så längesen vi verkligen fick till en riktigt jävla bra travökning på diagonalen. Hela tiden har jag vetat att dom är runt hörnet, och att det finns att hämta någonstans, men jag har inte hittat hur. Och idag kunde jag till och med reglera henne, och hon var så himla med på noterna. Även om vi inte får till det lika bra på lördag så ser jag detta som en liten seger, att vi faktiskt verkligen har gått framåt och blivit starkare. 

Denna var tillbaka - fast snäppet bättre i form och eftergift!


Sedan fick hon skrittpaus, innan jag fattade galopp för att träna lite upptagningar. Red mellangalopp på volt och gick sedan ner till arbets- och slutligen samlad galopp. Gjorde detta i båda varven, och hade hjälp att behålla eftergiften genom att jag red på det böjda spåret. Bröt inte av, även om Vendela gjorde det självmant några gånger.

Det är ju detta som är problemet - att hon vill föregå mig på tävling och bryta av för tidigt, så att jag istället väljer att knappt visa någon upptagning alls för att slippa ett för tidigt avbrott. Har inget att göra med att hon är lat, hon vill bara "hjälpa till" så gott hon kan och vet, och hon vet att på en diagonal ska man skjuta på lite mer och sedan bryta av, för det har hon räknat ut själv efter allt tävlande. Så därför kan jag ha mitt största tålamod när jag tränar detta, hon vill ju inte vara dum, bara hjälpa till!

Funkade faktiskt helt okej, ville inte gå på henne alltför mycket när hon missförstod mig. Det skapar bara spänning, bättre att hon får räkna ut själv med tiden vad det är jag vill, för då kommer hon att göra så också. Får helt enkelt fortsätta med detta arbete, inget som löser sig på några dagar. 

Mellangalopp


Är så himla nöjd med dagens ridpass, och stolt över Vendela som är så fin! Gud vad glad jag är tack vare att det kändes så himla bra! Skrittade av henne en halvtimme i skogen också, klättrade och gick över stockar. Red mycket utanför stigen. Eftersom jag bara gått med henne nu så har det mest blivit på väg, så tyckte att hon skulle få lyfta lite på benen. Hon verkade tycka att det var lite roligt faktiskt, och det var ett nöt ekipage som skrittade hemåt sedan. 

Nu ska jag bara se till att hålla detta. Det känns verkligen häftigt att det är min egen häst jag har i tyglarna när det är såhär bra, speciell känsla på något sätt. Jag hoppas att vi kan behålla formen tills på lördag, just nu känns vi verkligen på topp. Men det är trots allt årets första utetävling, så jag ska inte ta ut något alls i förskott! 



Kommentarer
Postat av: Katrine

Åh tack! Det gör jag med :D



Håller tummarna för dig på lördag!

2011-05-11 @ 21:28:51
URL: http://ponnyprinzarna.blogg.se/
Postat av: Theresé & Sigrid - Dressageroyals

varför inte liksom, ni har inget typ "sommarställe" i närheten, kompisar med stall i närheten av göteborg typ ;)?

2011-05-11 @ 22:07:38
URL: http://dressageroyals.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Underbart med underbara pass! :D



Sv; Haha, det är bara för att det är dålig upplösning på kameran.. ;)

2011-05-11 @ 22:11:46
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Nu när äntligen blogg.se har slutat att krångla börjar bloglovin att krångla "/ jag kan typ inte se era inlägg :(

Men sen när jag går in här så ser jag allt .. :o



Aja.



Svar. Hihi :)



Åh, nej den har jag inte hört ;D Kom hon inte nyss ut med Judas? Måste höra den i alla fall! :D

2011-05-11 @ 23:09:29
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Så var det med mig igår med ;o

Typ när jag suttit med det i två timmar kanske (är så drygt på att ladda upp!) så kommer det fram att det är något fel -.-

Så då laddade jag upp den igen och lät datorn stå på över natten .. blev så trött och ville inte ge mig ;)



Lyssnar på den nu! :D Äger ju! :D

2011-05-11 @ 23:14:07
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Julia

Härligt att det gick så bra i ridhuset idag :D och att du var ute och klättrade lite efteråt! :) Förresten min tjej kissar aldrig någon annanstans än i boxen och alltid efter ridning, på samma ställe varje gång. De dagar jag inte rider kissar hon alltid på samma ställe också :p Undrar om hon håller sig hela dagen :p haha! Har bara sett henne kissa ute en gång :p Hoppas du antecknar Melroose kiss-schema nu ;) Haha

2011-05-12 @ 00:44:09
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Frida

sv: Ja det var jätteläskigt, men jag hade ju ändå "tur i oturen" :)



Tack så mycket! Jag gillar din header förresten!

2011-05-12 @ 10:46:47
URL: http://equest.blogg.se/
Postat av: malin

ja men visst är det så! stackars mammas plånbok bara, haha ;-)



kul att det känns så bra, du får lycka till i helgen! det går nog super! :D

2011-05-12 @ 19:39:09
URL: http://maallaann.blogg.se/
Postat av: malin

ja men visst är det så! stackars mammas plånbok bara, haha ;-)



kul att det känns så bra. lycka till i helgen, det går nog super! :D

2011-05-12 @ 19:40:48
URL: http://maallaann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback