Freddis ridpass - tisdag

Haha, jag är knäpp. Failade med tidsinställningen såg jag, så att mina inlägg kom med en minuts mellanrum - braa Freddi! Just nu så sitter jag dessutom med en halvsats kladdkakesmet och gottar mig! Blev såå himla sugen, men orkade inte baka och vi hade inget hemma, så det fick bli en nödlösning. Min bloggkollega kommer att skaka på huvet när hon läser detta. Issa om någon vet att jag är svag för kladdkakesmet..!

Hann med att rida både Vendela och Bingo idag, så det var ju skönt! (kan jag vara värd denna smet) Red ett snabbpass på Vendela i ridhuset, hon kändes lite avig först. Det blåser fortfarande jättemycket, så jag tror att det har lite med det att göra. Sen har jag ju bytt träns, och hon har gått i nästan 2,5 år med samma innan. Hon måste få vänja sig lite.

Jobbade inte så länge eftersom jag hade ont om tid, och red fram "som vanligt" med serpentiner och fick sedan igång maskinen med galopp-trav övergångarna. Gjorde faktiskt lite skänkelvikningar också, det var ett tag sen. Pressade henne lite sedan i vänstervarvet på volt, hon vill ju så gärna vika halsen och köra ut högerbogen. Hade henne därför högerställd i vänstervarv först för att riktigt få in yttersidan. Rätade sedan ut henne och hon blev såå fin av det! 

Avslutade med lite tagen bakdel i högervarvet, det hon har så svårt för. Men idag hittade jag världens läge med hur jag skulle sitta, och då gick det super. Kunde i slutet ställa höger och rida henne i högersluta längs voltspåret i skritt! Alla tiders faktiskt, jag är så nöjd med det. 

Travade av henne sedan, eftersom jag kände att det fick räcka så. Skönt att hon kunde avsluta så bra :D



Bingos sadel är kanonskön, älskar den verkligen! En Jensen Gladiateur mycket riktigt, och Bingo trivdes också i den. Han jobbade på bra efter lite övertalning. Jag rider honom ju mest på Trolldal nu och inte lika mycket hemma hos honom, i Starrhult. Så väl på hemmaplan vill han kolla och se om han kan få slippa. 

Men icke sa Freddi, han fick en strikt ram, infångad av bestämda tyglar, skänklar och spö också. Han trängde som bara den utåt i båda varven och ville sedan bryta av galoppen för att inte krascha i staketet - glöm det. Han får skylla sig själv när han vägrar svänga och försöker springa åt andra hållet. 

Men när han väl insett hur det låg till så tog han verkligen i, lite som han gjorde på träningen i fredags. Kunde verkligen sätta honom lite och rida galoppen på en lite mindre volt. Jobbigt för både häst och ryttare, men nyttigt. Han blev riktigt fin, så det var värt lite tjafs. Vi brukar komma överrens faktiskt, jag och den lille svarte :)





Kommentarer
Postat av: Julia

Här är en till som är svag för kladdkakesmet ;)

2011-05-25 @ 00:21:18
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: alice

Sätt det lösare då eller nått? ha ett till vardags och ett på tävling, du kan ju ha nosludd i nacken ;)

vääääääntar på min nya header!

men du får kommma till växjö i slutet av sommaren eller nått och checka in mitt nya hem ;)

2011-05-25 @ 08:33:21
URL: http://lillrunosson.blogg.se/
Postat av: Klara Dahlstedt

Sv; Jaa, så har han aldrig gjort förut! -.- Men tack. :)

2011-05-25 @ 09:18:07
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: sussi

känsliga känsliga Vendela, ja ett nytt träns kan va ack så jobbigt å ha på sig..

Va rider du för klasser på Bingo pojken nu för tiden?

Å grattis, grattis, grattis till kval elit så himla roligt =) vet inte riktigt hur det funkar med kvalregler för ponny så förklara gärna...

Kände att ja blev jobbig m alla frågor nu hehe...

2011-05-25 @ 09:27:57
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Kul att det gick bra med båda hästarna! :)



Läste lite fel, du skrev att du travade av Vendela jag tyckte det stod jag trillade av Vendela. Så var tvungen att titta en gång till! ;D

2011-05-25 @ 16:14:45
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: sara

vilken fin bild på vendela!!

2011-05-26 @ 12:07:59
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback