Hur Artie är att rida

Jag fick en fråga om hur Artie är att rida, så jag tänkte att jag ska försöka förklara lite grann, så gott det går i alla fall haha.

Enigt mig är Artie den perfekta första hästen. Hans bästa egenskap i ridningen är att om ryttaren gör rätt, gör han rätt. Han främjar helt enkelt god ridning och är rätt säker i sig själv. Det positiva med det är att om ryttaren gör fel blir det ingen katastrof, utan Artie gör det han tror ryttaren vill. Alltså om man gör fel är det bara att testa igen utan att han blir stressad eller så.

Som nästan alla hästar är Artie lat, haha. Han vill inte jobba om han inte behöver. Men det betyder inte att han ser negativt på ridning, utan snarare tvärtom. Han är rätt arbetsvillig och hänger gärna med till banan, ridhuset eller skogen eller vart man nu ska, men man säga till honom när han ska göra det där lilla extra. Enligt min åsikt har Artie en lagom motor, han blir aldrig het och stressad men inte heller slö och seg. Utan han är någonstans däremellan.

När det kommer till hoppningen ääälskar jag att hoppa Artie. Han tycker själv att det är riktigt kul och kan ofta busa de första sprången. Han är otroligt säker på hinder och stannar aldrig (om det inte skulle vara av någon speciell anledning). En riktig toppenähäst enligt helt enkelt, haha! ;)

Det var lite om hur Artie är rida. Det är rätt svårt att förklara bara sådär, men nu har ni fått ett litet hum om hur han är i alla fall. 









Kommentarer
Postat av: Adina

Kul att få höra! :)

2011-06-27 @ 15:21:22
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Intressant, kan inte Freddi skriva ett liknande inlägg fast om Bingo och Vendela? :D

2011-06-27 @ 15:38:33
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Wilma

Heej! Var gärna med i min foto tävling :)



http://wilmaochbobo.blogg.se/2011/june/bloggtavling-1.html#comment

2011-06-27 @ 15:57:37
URL: http://wilmaochbob.blogg.se/
Postat av: Julia

Kul läsning! Det var ungefär så jag tänkte honom, han låter himla rolig att rida :D Fina killen. Tycker som kommentaren ovan att Freddi borde göra samma sak!

2011-06-27 @ 16:45:32
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback