Vendelas status

Jag tycker att det gick bra hos equiterapeuten i onsdags. Först så fick Vendela bli klämd och känd på, sedan fick hon på sig ett täcke med magneter som gjorde att alla muskelspänningar släppte. 

Vendulla med magnettäcket


Han hittade en öm punkt i ryggslutet, strax bakom där sadeln ligger. Hon var nämligen också uppdragen i högerbogen, så hela högersidan är det som fått ta lite stryk av detta i ryggen. Det stämmer ju in på vad jag har känt när jag rider också, perfekt i vänster varv och mindre perfekt i höger. 

Hur detta kan ha kommit? Hon har troligtvis rullat sig på en sten i hagen, och fått ont i ryggen. 

Något som var roligt var att Vendela fick en hel del beröm! Ni hästägare vet ju hur nära älsklingshästen ligger hjärtat?! Om någon säger att Vendela är fin så pöser jag av stolthet, haha. Och nu var hon superfin, ovanligt symmetrisk i sin muskulatur (= väldigt jämn på båda sidor) vilket dom tydligen endast blir av helt korrekt ridning. Självklart så blev jag jätteglad av att höra det, jag kämpar ju verkligen på med henne och försöker göra det så bra och varierat så möjligt trots att vi inte kommer ut i skogen så jättejätteofta på vardagarna. Så det känns himla härligt att höra att Vendela mår så bra av mitt arbete!



Han sa även att skadorna hon hade helt omöjligt kan ha uppkommit av ridningen, utan detta har hon lyckats med själv. Känns ju också jättebra i hästägarhjärtat kan jag berätta. Känns väldigt bra i största allmänhet, detta förklarar ju en hel del. Bland annat meetinget! Gud vad jag är glad att jag själv kände att hon inte var som vanligt och respekterade det utan att bli arg och förbannad, bara accepterade situationen. Så helt ärligt så känns det faktiskt jättebra att hon inte var helt 100, för det förklarar ju varför hon varit som hon varit, eftersom skadorna ger det utslag som jag känt när jag ridit. 

Så nu har vi gått promenader och egentligen så får jag skritta henne också. Imorgon eller på söndag så ska jag rida henne ett pass och se hur det känns. Equiterapeuten trodde att hon skulle vara mycket bätte eller helt bra, så det återstår att se!

För att vara på den säkra sidan så har vi även bokat tid hos en veterinär nästa vecka. Någon som Karin rekomenderade, dit hon brukar åka med sin häst Sid. Mest som rutinkoll, för att verkligen få henne kollad nu när vi "ändå är igång" liksom. Tanken är ju att vi ska pressa lite till nu under hösten, upp mot FEI-klasserna. Och då vill man ju verkligen känna att man jobbar med en helt frisk häst!

För det är du värd <3







Kommentarer
Postat av: Matilda

Skönt att få det uppkollat, ska bli spännande att höra om det hjälpte :)



Sv; tack :)

2011-08-06 @ 11:44:15
URL: http://qtiilda.blogg.se/
Postat av: sussi

men naw... lilla hjärtat..

ska bli spännande å höra hur mkt de hjälpt..

å håller med fullständigt om de du säger..

visst blir man otroligt stolt å glad över å

höra sånt =)

2011-08-06 @ 13:48:46
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: sara

krya på dig vendela! :)

2011-08-06 @ 14:33:10
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: Julia - Tävla om röda lindor från Premiere hos mig!

Förstår att du är stolt och det ska du vara!

2011-08-07 @ 00:34:01
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Åh, så bra att du fick veta vad problemet var. Förstår att du är stolt, är ju inte direkt tråkigt att höra sådana ord ;)



För det är ni värda :)

2011-08-07 @ 16:03:35
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Elinore

SV; hih åhh :'D det är jätte bra att kolla sin häst lite då och då :) älskar första bilden på dig och vendela :D

2011-08-07 @ 22:00:01
URL: http://etraningsdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback