Torsdagens träning

Tänkte berätta lite mer utförligt om gårdagens träning, eftersom jag inte riktigt hann med det igår.

Vi börja med att rida fram på en lång serie travbommar på långsidan. I början skulle vi komma i jämnt tempo och hålla det både över och efter serien. Sedan flyttades bommarna lite så man först skulle komma in på 3-4 bommar i kort/normal trav - två steg utan bommar - 3-4 bommar med längre steg. Tempot skulle vara densamma men steglängden skulle öka. Artie är rätt reglerbar så hela övningen gick riktigt bra.

Travbommarna ändrades senare till galoppbommar som kom på. Vi rullade alltså runt spåret och kom flera gånger i rad. Serien ändrades lite efter vart, då vissa bommar lades upp till hinder. Så fort hindren byggdes upp tyckte Artie det var superkul, haha. Det är så roligt när man märker att han älskar att hoppa!

Sedan lades det till två cavaletti-hinder på serien, som låg på varje kortsida. Man kom alltså på ett sockerbits-hinder (på kortsidan) - serien (långsidan) - andra sockerbiten (kortsidan). Eftersom serien var så lång blev svängen väldigt snäv till sockerbits-hindrena. Det var lite svårt för mig i början, då jag gärna ville dra i innertygeln när jag skulle svänga. Men så fort jag rätade upp mig och svängde för ytter gick det jättebra!

På slutet blev det som en liten bana med serien, sockerbitarna + en oxer och ett räcke. Den här träningen innehöll alltså väldigt mycket markarbete. Det var väldigt nyttigt och det var kul att det gick så bra. På slutet hoppade vi banan på ca 100-120 cm, olika på olika hinder. Men annars var det mest lågt hela tiden, vilket är viktigt att träna på. Ska verkligen försöka jobba med markarbetet hemma med mycket bommar nu!

Ungefär såhär såg det ut som en helhet. Hoppas ni förstår min skiss :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback