Torsdag - Vendela

Nu så har jag sprungit en runda, passade på att dra på rejält i sista biten med Judas på högsta volym. Lady Gaga är grym hon!

Har haft en toppendag idag, och ska snart städa mitt rum. Men tänkte skriva om mitt ridpass med Vendela idag, jag misslyckades verkligen. Först så var jag på utmärkt humör, hon kändes lite lat och oaktiv, men det blir alltid bättre så jag red vidare.

Hon blev faktiskt riktigt fin, så jag ville göra lite delar ut Lag-03. Skänkelvikningarna undan vänster krånglade, såklart. det var ju ett tag sedan jag gjorde dom nu faktiskt. Har ju varit mycket fokus på skolorna på senaste, skänkelvikningarna har fallit lite i glömska. Och det märks ju, såklart.

Jag blev iallafall irriterad när det inte funkade. Och irriterad får man inte bli på min häst, det klarar hon verkligen inte. Man får inte bli irriterad på NÅGON häst, men Vendela är faktiskt väldigt uppmärksam på spänningsnivåer, och idag var min på tok för hög mot slutet. 

Tillslut så gick det okej, och då fattade jag galopp. Vänster galopp, och lät henne gå på en stor volt i ganska högt tempo med låg form, brukar ju göra så för att få upp ryggen och få henne att spänna av. Men sedan ville jag samla henne, och kände att vänstersidan inte var igenom. Och jag fick inte igenom den förbannade sidan, fast jag trodde ju det, så jag red en serpentin, som såklart inte funkade.

Vendela var stressad, och sprang nästan in i väggen, vägrade svänga, var över tygel, mot hand, sänkt rygg, bröt av. Allt som kunde gå fel gick fel helt enkelt. Jag försökte och försökte, men det gick verkligen inte. Jag ska inte säga att jag satt där som en ängel heller, jag var till slut rejält irriterad, och Vendela helt flåsig och svettig. Men jag hade bstämt mig för att det skulle gå.

Tillslut gick det helt okej, så då fattade jag höger galopp, red henne låg och gjorde sedan en serpentin. Sedan fick det vara nog, varjen hon eller jag orkade mer. Gud vad trötta vi var. Såhär i efterhand så vet ajg att ja borde tagit en paus, och gjort något annat. Men just där och då så kunde jag bara inte ge mig - det skulle gå! När jag blir på det humöret så försvinner mitt logiska tänkande helt och jag ser bara det jag vill framför mig. det är den viljan som tagit mig långt, men ibland så förstör den bara för mig helt, som idag. 

Kan tillägga att hon var jättefin när jag travade av henne sedan, låg och sög i på bettet. Och viktigast av allt - hon frustade och andades! När Vendela blir spänd så håller hon lite andan, så när hon börjar frusta så är det ett tecken på att det släpper. 

Så vi slutade iallafall lite bra, och imorgon är det träning för Karin. Det ska bli jätteskönt att få hjälp nu faktiskt, känner att vi behöver det båda två! :)

Typ såhär såg det ut.. Fast denna bild är ett år gammal, nu är hon superfin i högerförvända, medan vänster är lite svagare fortfarande. Om ett år till kanske det är bra i båda - vem vet? :D




Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Lite komiskt att jag också lyssnar på Judas nu! ;D

Haha, den är verkligen bra .. ångrar det jag sa om den från början .. :p



Man kan inte ha bra dagar alla dagar, hoppas dagen imorgon blir bäst då! :D Lycka till på träningen :)

2011-04-21 @ 23:56:32
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Hihi, nä. Inte såå manlig kanske :p



Okej, kommer det gå över eller är det något som måste tränas bort? Eller är han sån att han bara måste hålla på med tungan? :P



Okej :) Hihi, det brukar ju inte vara så "normalt" för hingstar att vara lugna. Eller? :)

2011-04-22 @ 01:18:15
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Fanny Claesson

Tack! Nej, det är mitt riktiga hår :) försöker sköta om det så bra jag bara kan ^^



Tack, vad snäll du är :D



Vad fin Vendela börjar se ut i kroppen!

2011-04-22 @ 01:33:35
URL: http://fannyclaessondressyr.blogg.se/
Postat av: Malin

sv:haha yeeees, tyvärr hade de bara det nu. Tack! :D



Vad har du för tävlingar inplanerade nu resten av våren? Tänkte om man råkar springa på dig någonting? :-)

2011-04-22 @ 10:02:50
URL: http://maallaann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback