Gårdagens ridpass - Vendela

Bingos inlägg tog så mycket plats, så Vendela fick helt enkelt göra plats och hennes kommer idag!

Inte en hel presentation, men det underbara ridpass vi hade tillsammans på stora utebanan! Lilla var täckt med sockerbitar och bommar, så där ville vi inte trängas. Red istället på stora, och hon var såå mjuk och fin redan från start. Jag också, avspänd och glad i huvet och pratade glatt med henne. 

Det blev ett riktigt superpass och jag är så lycklig! Vi behövde verkligen detta, hitta tillbaka på rätt köl igen. Red henne på blandat rakt och böjt spår. Var väldigt nogrann med att hon följde med min innerhand innåt med hals och huvud, men gick kvar på spåret med resten. Hon svarade jättefint så det blev mycket klapp. 

Galopperade i lätt sits, och idag var första dagen det verkligen gav den effekt jag vill - att hon frustar, sänker nacken och höjer ryggen. Åh, hon var bara så fiiin! Framme för skänkeln också, så jag gjorde lite öppna längs spåret i båda varven. Tyckte det kändes jättebra så vitt jag kunde känna. Har lite svårt i vänster, skulle behöva en spegel eller en Karin som hjälp tror jag, för att se att det är rätt spårning och böjning. 

Gjorde även lite sluta längs spåret, och vänstern är så himla fin nu. Det är lite det som är grejen med Vendela. När hon väl är "grunduppvärmd" så är allt så lätt på henne. Höger sluta har hon svårt för, men jag tycker att det gick bra idag tack vare att hon var så pass eftergiven i innersidan.

Gjorde sedan lite galopp-skritt som blev bättre och bättre. Har ju inte gjort det på länge, och efter ett tag kändes hon ungefär "ja juust det, det här kan ju jag, det har vi gjort" och var så duktig så. Har fått lite kritik på mina upptagningar från mellangalopp nu på senaste, så tränade på att länga och sedan ta tillbaka tydligt på henne. Funkade super, ska försöka överföra det till diagonalen sen. Hon blir lite överambitiös och bryter av till trav på tävling om jag tar tillbaka henne för mycket efter mellangaloppen.

Nöjt ekipage för några dagar sedan :)




Kommentarer
Postat av: Ebba

Sv; jag vet inte om dom ska ställas ut, inte Myran iaf ;D

2011-04-28 @ 09:03:54
URL: http://dressyrvshoppning.blogg.se/
Postat av: alicia

länkningstävling på min blogg! :) Regler finns där! :D Hoppas du vill vara med! // Alicia <3

2011-04-28 @ 10:10:12
URL: http://aliciadala.blogg.se/
Postat av: Liz

Tusen tack !! :D kul o höra när vi har kämpat så :) era såg riktigt trevliga ut också! Kram

2011-04-28 @ 10:17:36
URL: http://dressageforlife.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Roligt att du är med i dagens låt, vinnaren kommer upp senare i dag :)

Var med i dagens film också :)

2011-04-28 @ 11:07:08
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Julia

Hej! Tänkte bara höra om jag kan få låna några bilder av er och läggs upp i ett inlägg på min blogg? :)



Kram

2011-04-28 @ 19:16:32
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

härlig bild :D

2011-04-28 @ 22:11:58
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback