Fokus på lösgöring

Flera träningar i rad har vi jobbat mycket tekniskt, dvs skänkelvikningar, tre spår osv. Därför tog vi ett steg "tillbaka" idag och jobbade med att lösgöra hästarna. Det är viktigt att ibland kolla av att grunderna sitter där de ska.

Övningen gick i stora drag ut på att rida på ett litet fyrkantspår över på halva ridbanan. Vi delade alltså upp oss på två fyrkanter, med tre personer på varje. I varje hörn var det utsatt en kon som man skulle rida runt. Under skritten skulle vi tänka på vår egen ridning och sits. Sitta djupt i sadeln, låta vikten hamna i stigbyglarna, slappna av i knäna, ha böjda armar osv.

Vi flera olika sorters övningar i den lilla fyrkanten, men vi började med att bara rida runt med ett jämnt tempo. Innan varje hörn skulle man tänka snabba steg uppåt, alltså samla upp skritten lite. För min del skulle jag inte korta upp honom för mycket, utan bara bli lite mer passiv i ridningen. På Artie är det viktigare att han trampar på med bakbenen och använder ryggen, så därför skulle jag inte samla där.

Efter ett tag la vi in en halt vid varje hörn. Man red fram och förbi konen, men stannade precis innan man skulle svänga. Hästen vara eftergiven i halten, och sedan rundade man konen och red vidare. Även här hoppade jag över halterna efter ett tag då han redan lyssnade fint tillbaka.

I traven fortsatte vi på ungefär samma sätt, men på varje långsida skulle man göra två volter i fyrkanten. När man kom ut från volten skulle man göra en övergång till skritt, skritta genom hörnet och övergång till trav igen. Sedan gick man in på nästa volt och gjorde samma sak igen. Vi gjorde liknande i galoppen, men utan avbrotten.

Artie var riktigt fin hela passet! Allt fungerade bra, så det var riktigt kul faktiskt! :D Jag känner dock själv att vi behöver jobba lite mer med galopparbetet, då jag har koncentrerat mig en del på traven en period nu. Men det kommer, det kommer! 

Om det är någon som inte förstår min förklaring på övningen, så får jag väl ta och rita en snygg skiss som jag brukar göra ;) Bara att säga till om så önskas!





Kommentarer
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

intressant att läsa och en trevlig blogg (:

2011-04-12 @ 22:23:41
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

Jag driver en tv-blogg som heter http://tvminnen.blogg.se

Nu efterlyser jag personer som har någon anknytning till tv:n på ett speciellt sätt som kan tänkas vara med i min tv-blogg. Har du till exempel varit publik i ett tv-program? Är du släkt med en jätte stor kändis? Var du ett av alfabetsbarnen i fem myror? Eller något annat liknande? Eller så kanske du känner någon person som har en speciell anknyning till tv:n om du inte känner att du har det? Skriv i så fall till mig om detta verkar intressant.

Trevlig dag!

Mvh

2011-04-13 @ 14:31:58
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Rita gärna en skiss ;)

2011-04-13 @ 16:01:49
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback